Operacija protekla dobro: Peleu uklonjen tumor

Pele
REUTERS/Christian Hartmann

Legendarni brazilski fudbaler Edson Arantes do Nasimento Pele operisan je u subotu, a operacija je protekla uspešno. Njemu je uklonjen tumor debelog creva, a operacije je protekla uspešno, pa se 80-godišnjak sada oporavlja.

Prethodno su u fudbalskom svetu kružile glasine da se nekadašnji fudbaler Santosa onesvestio i da je zbog toga primljen u bolnicu, ali to je opovrgnuto.

Povezano:

Želim svima da se zahvalim na porukama podrške. Zahvaljujem se bogu što se osećam dobro, kao i doktorima Fabiju i Migelu što su se brinuli za moje zdravlje. Prethodne subote sam bio podrvrgnut operaciji debelog creva koja je za cilj imala da ukloni sumnjivu leziju. Tumor je identifikovan na testovima od prošle nedelje. Srećom, navikao sam da sa vama proslavljam velike pobede. I u ovaj meč ću ući sa osmehom na licu, kao i optimizmom i radošću zbog toga što sam okružen porodicom i prijateljima“, napisao je na instagramu 80-godišnji Pele.

Pele iza sebe ima kolosalnu karijeru tokom koje je postigao više od 1.000 golova u profesionalnom fudbalu, najviše za Santos, a sa reprezentacijom Brazila je tripu osvajao Svetsko prvenstvo – 1958, 1962. i 1970. godine. Najbolji je strelac u istoriji „Selesaoa“ sa 77 golova na 92 utakmice.

Komentari

Vaš komentar