Popović za SK: Sa Dibom ću da oborim rekord u Emiratima

Fudbal ostalo 20. jan 202212:08 > 12:34 0 komentara
xVIxVIxImagesx PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxONLY via Guliver

I nad popom ima pop. Izvinjenje odmah, pošto Pop (trener Zoran Popović) sa beogradskog Banovog brda nema nikoga iznad, on je lider u Drugoj ligi Emirata, uz debitantski poraz nanizao je čak 13 uzastopnih trijumfa, prvi deo trke zaključio na čelu tabele i stvorio sebi i klubu (Diba) na čijoj klupi sedi, šansu da u nedelju postane apsolutni rekorder u bogatoj državi.

„Bilo bi lepo“, priželjkuje Popović u razgovoru za Sport Klub.

Povezane vesti

Čeka se 14. pobeda, rival je dužnik (Al Bataja), jedini sastav koji se „usudio“ da pogotkom sa bele tačke (1:0) uzme meru Popoviću i Dibi, otud je sve dobilo posebnu dimenziju. Milo za drago, plus rekord.

„Ne zavirujem u statistiku, ko bi se još bavio takvim stvarima u tuđoj zemlji, tek danas sam od predsednika Ahmeda čuo da smo pred rekordom, ne ide da razočaramo i njega i sebe“, nasmejao se Popović.

Kako je do svega došlo, kakvo je raspoloženje, uoči prvenstva, vladalo u sportskoj javnosti i kako su šefovi sedam bivših prvoligaša procenili mogućnosti svojih ekipa?

„Ono najvažnije – Diba je lider, potpuno zasluženo. A, što se atmosfere u Ligi tiče, nekako su se stidljivo pominjala imena favorita, samo su treneri nekadašnjih članova elitnog ranga davali izjave obojene optimizmom, verujući da će baš njihovi puleni da izbore ulazak u Prvu ligu. Među njima sam bio i ja, na sve je podsetila i štampa, uz opasku da sam blizu onoga što sam obećao.“

Privatna arhiva

Blizu, sasvim blizu ako se zna da dva kluba dobijaju ulaznice, Diba u kontu ima 39, Al Arabi 37, Hamrija 30 bodova…Velikih, po svoj prilici, nedostižnih devet koraka prednosti…

„Nadam se, ma, verujem da ste u pravu“, uzvratio je Popović.

U dubokoj senci je Hata, s njom i Fudžeira, zaostatak – dvadesetak bodova (poznate fudbalske sredine, nekad su žarile i palile, Fudžeiru je predvodio nezaboravni Maradona).

„Protiv Fudžeire 2:0, sa Hatom i lakše, i lepše, i ubedljivije, 3:0“, nadovezao se Popović.

Diba je zapaženo gurala i na drugom frontu, prošla grupu u nacionalnom Kupu, stigla do osmine finala.

„Tu smo stali, zabeležili drugi poraz u čitavoj sezoni, no, svi u klubu su prezadovoljni.“

I navijači su rekli svoje, u sve većem broju počeli su da dolaze na utakmice Dibe, ne samo kod kuće, već i na gostovanjima, uključio se i orkestar, putuje se i po 200 kilometara. Zasluge igrača, ali i zasluge trenera. Zoran Popović je uneo revoluciju u trenažni proces, izabrao prave saradnike, s njim su Jovan Dabić, zatim Saša Radivojević, zadužen za rad sa golmanima, tu je i Enco Vićenco, kondicioni stručnjak.

„U sve se idealno uklopio domaći trener Muhamed, da ne zaboravim i dvojicu Brazilaca koji su u medicinskom bloku. Društvo za komplimente.“

Za pohvalu je, svakako, i ono što će svečano biti otvoreno u aprilu?

„Jedan od najmodernijih stadiona u Emiratima, školjka, lepotica… Postavljaju se stolice, biće ih 15.000, pun komfor. Traži se rival za feštu, plasira se ime Al Ahlija, prvaka Egipta, Afrike… Spektakl u najavi“, naglasio je Zoran Popović za Sport Klub.

Trener na ceni u Emiratima, radan, vredan, naoružan znanjem. Dobar čovek. Takvi se traže. Svuda. I, kako ništa nije slučajno, razumljivo je što se Popović nalazi na meti brojnih klubova, a pre nego što odluči na koju će stranu, završiće započeto delo i proslaviti plasman Dibe u elitu UAE (takmičenje u Drugoj ligi završava se 30. aprila).