Portugalci ozbiljni i na prijateljskoj, trojka protiv Katara

Fudbal ostalo 9. okt 202123:17 0 komentara
Kristijano Ronaldo
REUTERS/Pedro Nunes

Pošto su bili slobodni u ovom terminu kada su utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u pitanju, Portugalci su u prijateljskoj utakmici ugostili domaćina predstojećeg mondijala Katar u slavili 3:0.

Iako je u pitanju bila prijateljska utakmica, iako već za tri dana bivši šampion Evrope igra daleko važniju protiv Luksemburga u okviru kvalifikacija, selektor Fernando Santoš dao je najvažnijim igračima minute u ovom meču. I oni su mu to vratili maksimalnim angažmanom.

Portugalija je povela u 37. minutu a strelac je bio Kristijano Ronaldo. Vedeta Mančester Junajteda nastavio je da poboljšava sopstveni rekord kada su golovi u reprezentativnim utakmicama u pitanju. On je na poluvremenu mesto ustupio Rafaelu Leaou, a već u 48. minutu bilo je 2:0. Strelac je bio Fonte.

Digli su domaći papučicu sa gasa, ali nisu dopustili gostima da postignu makar počasni gol. Na kraju Portugalci su dali i treći u režiji Andera Silve u 90. minutu.

Portugalija se nalazi u Grupi A evropske zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i trenutno je druga sa 13 bodova, bod manje od Srbije, ali uz utakmicu manje.