Prosinečki: Imaće Ćiro šta da priča ljudima gore…

Fudbal ostalo 8. feb 202310:311 komentar
Branko Ivanković
Photo by Amin M. Jamali/Getty Images

Branko Ivanković, asistent Miroslavu Ćiru Blaževiću na Svetskom prvenstvu 1998. godine, kaže da je bilo pitanje dana kada će njegov prijatelj preminuti.

Rak je Blaževiću prvi put dijagnostifikovan 2011. godine, dvaput ga je pobedio, ali treći put, nažalost, nije uspeo.

„Čuo sam se s njim u nedelju, po načinu govora i emocijama, bilo je pitanje dana kad će se to, nažalost, desiti. Nažalost, nije dočekao 88. rođendan. Pitao sam ga hoće li imati snage da zajedno popijemo čaj, ali je rekao da nema snage ni za šta, jedva je govorio“, rekao je Ivanković za Index i dodao:

Pročitajte i:

„Mogu da mu se zahvalim na svemu što mi dao, priuštio, sačuvao me kao trenera u reprezentaciji, zahvalan sam na iskustvu i znanju koje je nesebično delio, i fudbalskom i životnom, kojeg je imao u ogromnim količinama“.

Prisetio se potom Ivanković nekih momenata sa Blaževićem.

„Uveo me u reprezentaciju kao pomoćnika, bilo je to deo onih prelepih događaja i iskustava, zajedničkog strepljenja nad rezultatima, početak Vatrenih, prvi fantastični rezultati, neizmerni broj doživljaja, kojima su kulminacija bili doček posle trećeg mesta i silna radost koju je omogućio da svi proživimo“.

Robert Prosinečki
Jonathan Moscrop Sportimage via Guliver Imagesćiro

U razgovoru za N1, od Blaževića se oprostio i Robert Prosinečki.

„Imali smo specifičan odnos. Veliki šok, koliko god smo znali da ima rak. Obeležio nam je karijere, odnose, imamo puno sećanja. Jako teško nam je. Mislim da je bio jedan pravi borac. Neće više ništa biti isto bez njega. Uvek će biti tu s nama. Mislim da je proživeo lep životi neka mu je laka zemlja“, rekao je Prosinečki i dodao:

„Mislim da će gore imati šta da priča s ljudima. Cela moja karijera uvek je bila nekako povezana s njim. Imali smo odličan odnos. Nedostajaće nam svima, hrvatskom fudbalu, javnosti. Ćiro je bio drugačiji od svih ostalih“.

Komentari

Vaš komentar