Rastanak sa Kruščićem: Vignjević ponovo na klupi Ujpešta

Nebojša Vignjević
Laszlo Szirtesi/via Guliver

Stara ljubav zaborava nema – posle nepune tri godine, Nebojša Vignjević ponovo vodi Ujpešt. Zamenio je na klupi zemljaka, Miloša Kruščića.

U sredu veče, srpski stručnjak stigao je u njemu odlično poznatu Budimpeštu.

Povezano

Od četvrtka biće opet u društvu znanih ljudi, na „Ferenc Šuša“ stadionu.

„Prihvatio sam poziv prijatelja, finasijera Roderika Dušeteleta, da se vratim u Ujpešt. Odlično poznajem klub, sredinu, mađarski fudbal… Do letos sam radio u Honvedu i uz staru trenersku filozofiju – rad, rad i samo rad – otvaram još jedan serijski izazov“, telegrafski je pojasnio Nebojša Vignjević, u izjavi Sport klubu, odluku da ponovo „zaore brazdu“ u Pešti.

Prošli mandat svrstao je Nebojšu Vignjevića na drugo mesto liste trenera sa najdužim stažom u kontinuitetu u jednom klubu. Vezao je šest godina i 273 dana na klupi Ujpešta.

„A, ne, ovog puta ostaću kraće vreme. Dogovorili smo saradnju do kraja sezone.“

Treninge Ujpešta vodiće Nebojša Vignjević, zajedno sa trojicom najbližih saradnika. I to – iz Srbije.

„Put Budimpešte krenuo je i Nebojša Topalov. U klubu su od radnije Miloš Bogićević i Bojan Belegišanin. Radili smo zajedno, Bogićević godinama dočekuje i ispraća šefove u Ujpeštu…“, sa smeškom je zaključio Vignjević.

Ujpešt se nalazi na desetom mestu šampionata Mađarske. Opstanak je u prvom planu, iako tamošnje prvenstvo uvek nosi posebnu dozu nepredvidivosti. U bogatoj trenerskoj karijeri, Vignjević je predvodio i Honved, Liepaju, Al Dafru, Vojvodinu, Hajduk iz Kule, Rad, pljevaljski Rudar, Grbalj i pirotski Radnički.

Komentari (0)

Vidi sve komentare