„Ronaldo od Arabije“: Neću da lažem, nije ovo Premijer liga

Kristijano Ronaldo
REUTERS/Ahmed Yosri

Legendarni portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo pozne dane svoje velike karijere provodi u ekipi Al Nasra, koja se takmiči u nacionalnoj ligi Saudijske Arabije. Pored privlačnog finansijskog aspekta, Ronaldov odlazak na Bliski Istok doneo mu je mogućnost da bude jedan od glavnih promotora fudbala u ovom kraju sveta.

Nekadašnji as Sportinga, Mančester Junajteda, Real Madrida i Juventusa svestan je da sa 38 godina ne igra u najjačem takmičenju na svetu, ali ima pozitivne komentare na račun saudijskog fudbala.

"Ronaldo od Arabije":

„Saudijska Arabija ima veoma konkurentnu ligu. Nije kao Premijer liga, neću lagati, ali moram da kažem da me je ovaj šampionat pozitivno iznenadio“, kazao je petostruki osvajač Zlatne lopte.

Od dolaska na Arabijsko poluostrvo Ronaldo je odigrao deset zvaničnih utakmica i postigao 11 golova.

„Za pet, šest ili sedam godina, ko nastave sa aktuelnim planom, u Saudijskoj Arabiji će imati četvrtu ili petu najbolju nacionalnu ligu sveta“, poručio je Kristijano Ronaldo.

Duele iz šampionata Saudijske Arabije, uključujući i Ronaldov Al Nasr, možete pratiti u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba.