Srbin na klupi šampiona Belorusije

Milić Ćurčić
Srđan Stevanović/Starsport

Srpska struka stigla je do Belorusije. I to do šampiona – Milić Ćurčić promovisan je u šefa stručnog štaba Šahtjora iz Soligorska.

Promocija, u četvrtak popodne, najavila je i Ćurčićev prvi radni dan na novom poslu u beloruskom timu.

Povezano

Iako je bio angažovan u srpskom fudbalu, na klupama Brodarca i superligaša Proletera, domaća javnost malo zna o mladom stručnjaku. Godinama je radio u arapskom svetu, duži period kao pomoćnik Miodraga Radulovića u Libanu i iranskom Zob Ahanu, ranije i u kazahstanskom Atirauu.

Sa Ćurčićem, na zadatku u Soligorsku, nalazi se i Ivan Jević. Odlično se poznaju sa terena Brodarca, Jević je proletos radio u još jednog bivšoj sovjetskoj republici – Uzbekistanu. Pomagao je Predragu Roganu na klupi Dinama iz Samarkanda.

Rukovodstvo Šahtjora, posle poraza u derbiju od Energetika, smenilo je trenera i šansu ukazalo srpskom stručnjaku. Posle 21 kola, Energetik na vrhu tabele ima 44 boda, slede Šahtjor i Dinamo iz Minska sa po 43, četvrti BATE sakupio je 41.

Dres ekipe iz Soligorska nose i trojica Srba – levi bek Nikola Antić, štoper Miloš Šatara i ofanzivni vezista Igor Ivanović.

Komentari

Vaš komentar