Svaka čast: Hames Rodriges spasao život protivničkom igraču

Fudbal ostalo 15. jan 202216:56 > 17:09 1 komentar
Hames Rodriges James Rodriguez Colombia player during match against Qatar for Copa America Brazil 2019 Copa America 2019, Colombia x Qatar
Marcello Zambrana/AGIF via AP via Guliver

Jedan od najboljih kolumbijskih fudbalera Hames Rodriges pokazao je veličini ne samo u baratanju loptom.

Hames Rodriges trenutno igra u Kataru za ekipu Al Rajan koja je pre nekoliko dana u šampionata ove zemlje ugostila tim Al Vakre. Domaći sastav je zabeležio ubedljivu pobedu od 3:0, sjajni Kolumbijac se istakao sa dva pogotka, ali se posle meča mnogo više pričalo o jednom drugom potezu ovog fudbalera.

Bilo je to pri kraju prvog poluvremena kad je iznenada pozlilo gostujućem defanzivcu Usmanu Kulibaliju. Pao je nepomično na travu, Hames Rodriges je bio blizu nekadašnjeg reprezentativca Malija i ne čekajući ni trena odmah priskočio u pomoć. Podesio mu je položaj glave kako bi mogao pravilno da diše. Ubrzo je reagovalio i medicinsko osoblje, a zatim je Kulibali prebačen u bolnicu gde je konstatovano da je doživeo srčani udar.

Usman Kulibali je na društvenim mrežama objavio ovu vest i zahvalio se Hamesu Rodrigesu i medicinskom osoblju na brzoj intervenciji.

„Spasen sam zahvaljujući Bogu i brzoj reakciji ovih heroja“, napisao je Usman Kulibali na Instagramu pored slike iz bolničke postelje.

Hames Rodriges je u Katar otišao jesenas iz Evertona, prethodno je igrao za Bajern, Real Madrid, Monako…