Velika čast: Kristijano Ronaldo uzvratio Peleu na čestitki

Fudbal ostalo 21. jan 202217:37 > 17:41 1 komentar
FIFA World Player Of The Year Gala Cristiano Ronaldo Kristijano (left) Pele during the FIFA World Player of The Year Gala 2007 at the Zurich Opera House on December 17, 2007 in Zurich, Switzerland.
(Photo by Michael Steele/Getty Images)

Portugalac Kristijano Ronaldo kaže da nije mogao da ostane ravnodušan pošto mu je legendarni Brazilac Pele čestitao na nedavno uručenoj specijalnoj nagradi FIFA za najboljeg strelca sveta svih vremena.

Povezane vesti

„Kada Pele govori, svet sluša. Nemoguće je ne biti dirnut kada vam tako neverovatna osoba pokaže svo svoje poštovanje i divljenje. Večiti heroj, legenda za sve generacije i prava legenda sporta. Kako je mudro rekao, svi smo u istom timu: fudbalskom!“, napisao je Kristijano Ronaldo u komentaru na objavu slavnog Pelea.

FIFA je nedavno odala počast 36-godišnjem Portugalcu, koji je u oktobru prošle godine postavio novi svetski rekord po broju golova u dresu nacionalnog tima. Kristijano Ronaldo sada ima 115 postignutih golova za Portugal. Time je nadmašio rekord koji je do prošle godine držao nekadašnji iranski napadač Ali Daei sa 109 golova.

Kristijano Ronaldo je tim povodom bio jedan od glavnih gostiju na ceremoniji FIFA u ponedeljak u Cirihu, gde je dobio specijalnu nagradu Svetske fudbalske federacije, a „Kralj“ fudbala 81-godišnji Pele mu je čestitao u video izjavi objavljenoj na društvenim mrežama.