Zbog pokušaja iznude uhapšen Pogbin blizak prijatelj

Pool/Getty Images

Bliski prijatelj Pola Pogbe, Adama Kamara, koga od leta traži francusko pravosuđe u istrazi u slučaju iznude novca od fudbalera, priveden je, a zatim optužen i pritvoren.

Povezano

Vest su prvo preneli Parizijen i Žurnal di Dimanš, a izvor AFP iz pravosuđa je naveo da je u nedelju uhapšena „osoba za koju je istražni sudija izdao nalog za hapšenje“.

Po navodima izvora AFP, Kamara je priveden istražnom sudiji u ponedeljak, nakon čega je optužen za „iznudu u organizovanoj bandi“ i juče je smešten u istražni zatvor.

Izvor upoznat sa slučajem je naveo da je hapšenje Adame Kamare izvršeno po njegovom povratku iz Dubaija. Kamarin advokat Me Luis Henon je navela da njen klijent odbacuje sve optužbe. „Pritvor se ne čini opravdanim“, rekla je ona.

Šest osoba, uključujući Matijasa Pogbu, brata Pola Pogbe, do sada je optuženo u ovom slučaju. Sve je počelo tako što je je 16. jula javnom tužilaštvu u Torinu Pol Pogba podneo tužbu, u kojoj je naveo niz pokušaja iznude od marta do jula 2022. godine u iznosu od 13 miliona evra.

Ceo slučaj je dospeo u javnost tek 27. avgusta kada je Matijas Pogba na društvenim mrežema najavio „velika otkrića“ o svom bratu.

Pol Pogba je francuskim istražiteljima rekao da su ga zarobili prijatelji iz detinjstva i dvojica muškaraca sa kapuljačama, naoružani puškama, optužujući ga da im nije finansijski pomogao.

Od njega su tražili 13 miliona evra, a Pogba je istražiteljima rekao da im je platio 100.000 evra.