Spartak: Borićemo se za administrativno otetu titulu

Fudbal žena 17. maj 202413:27 1 komentar
SK/Maja Todić - ŽFK Crvena zvezda Spartak Subotica
SK/Maja Todić - ŽFK Crvena zvezda Spartak Subotica

U petak je Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbacio žalbu Ženskog fudbalskog kluba Spartak i time je na snazi ostala odluka Fudbalskog saveza Srbije kojom su Spartaku oduzeta četiri boda. Time je rešeno i pitanje šampiona, a titulu je osvojila Crvena zvezda. Kratko nakon što je vest stigla, oglasio se ŽFK Spartak.

Povezano

Spartak se oglasio kratkim saopštenjem prvog čoveka kluba Zorana Arsića.

„Borićemo se da vratimo administrativno otetu titulu“, navode iz Spartaka.

FSS je kaznio Spartak oduzimanjem ukuono četiri boda zbog nepravilnosti sa ugovorom mađarske igračice Fago na meču Spartaka i Crvene zvede. Spartak je taj meč dobio 1:0, ali je meč registrovan službenim rezultatom i na to je dodat još jedan oduzeti bod.

„ŽFK Spartak je dobio odluku CAS iz Lozane, na žalost na štetu kluba. Crvena zvezda, njena predsednica kao i potpredsednica FSS su uspeli u svojim namerama koje su zacrtali – oteli su za zelenim stolom potpuno zasluženo osvojenu titulu na terenu Spartaku. Oteta titula će zasigurno biti predmet preispitivanja mnogih stvari u FSS i društvu“, naveo je Arsić dalje i zaključio:

„Danas će rukovodstvo kluba obaviti razgovor sa igračicama i stručnim štabom, ubrzo će biti održana konferencija za medije, a nakon toga i sednica U.O. Skupštine kluba – nakon čega će klub zauzeti stav o daljim koracima“.

Nezvaično saznajemo da Zoran Arsić najavljuje i mogućnost da Spartak ne dođe na utakmicu finala Kupa koja je zakazana za 23. maj u Kruševcu i u kome će Golubicama rival biti Crvena zvezda.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare