Ajaks otpustio Kajzera i Bergkampa

Holandija 22. dec 20179:55 > 9:56
Andy Astfalck, Getty Images

Nakon eliminacije u osmini finala Kupa Holandije, Ajaks je otpustio trenera Marsela Kajzera i njegovog pomoćnika Denisa Bergkampa.

Ajaks je u petak ujutru objavio da su trener Marsel Kajzer i njegov pomoćnik Denis Bergkamp „smenjeni sa dužnosti“ i da će privremeno ekipu voditi nekadašnji defanzivac Mihael Rejziger.

Kajzer je Ajaks preuzeo prethodnog leta kada je Peter Bos otišao u Borusiju iz Dortmunda i pod njegovim vođstvom Ajaks je došao do drugog mesta na tabeli, ali je do prekida saradnje došlo nakon eliminacije u Kupu.

„Uprava kluba nije uverena da će ambicije Ajaksa biti ispunjene pod vođstvom Marsela Kajzera i njegovog stručnog štaba. Razočaravajući rezultati su dodatni razlog za ovu odluku. U slučaju Denisa Bergkampa postoji neslaganje u mišljenju kada je u pitanju sprovođenje tehničkih stvari“, piše u saopštenju kluba.

Generalni sekretar kluba Edvin van der Sar je takođe prokomentarisao smenu na klupi:

„Imali smo loše leto i konfuzan početak sezone. Sa sportske strane gledano, eliminacija u Evropi je bila loša. Sportski direktor Mark Overmars i ja mesecima nakon toga smo razgovarali o svemu što se tiče prvog tima. Nismo uvereni da ćemo na ovaj način doći do uspeha kome Ajaks teži. Zahvalni smo Marselu i Denisu na naporima koje su uložili.“