Kinezi nude Tadiću 42 miliona za tri godine?

Holandija 22. jun 201911:34 > 11:37
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Kako je u subotu preneo Mocart sport, Dušan Tadić dobio je izuzetno vrednu ponudu da karijeru nastavi u Kini.

Kako piše Mocart sport. Dalijan Jifang spreman je da srpskom reprezentativcu Dušanu Tadiću ponudi trogodišnji ugovor vredan 42 miliona evra, odnosno 14 miliona evra po sezoni.

Dušan Tadić odigrao je fenomenalnu prošlu sezonu sa Ajaksom i u holandskom šampionu tvrde da Tadić nije na prodaju jer već znaju da ostaju bez najvećih mladih zvezda tima.

Ipak, pitanje je ko bi mogao da odoli ovakvoj ponudi ako ona zaista postoji. Toliko novca je nemoguće zaraditi u holandskom fudbalu, a verovatno ponuda uključuje i pozamašno obeštećenje.

U zimskom prelaznom roku Hebei je bio zainteresovan za Tadića i nudio je Ajaksu 25 miliona evra na ime obeštećenja, a kako je ta ponuda odbijena znači da bi Jifang morao da da značajno više da bi ušao u pregovore.

Svakako je i pitanje koliko Tadić u ovoj fazi karijere želi da ode u Kinu, pa još u tim koji je trenutno 11. na tabeli sa samo tri bobede u 13 mečeva.

U Dalijanu se svakako nadaju da će Tadić doći kao zamena za Janika Karaska koji je pre dve godine došao za veliki novac, prošle sezone ih sačuvao u ligi, ali sada želi da ode i nije zbog toga u dobrim odnosima sa klubom koji ne želi da ga pusti.