Ne valja Zvezdi, valja AZ Alkmaru

Bivši fudbaler Crvene zvezde Eli Babalj pojačao je redove AZ Alkmara sa kojim je u petak potpisao ugovor do 2017. godine.

Babalj je prošle zime došao u redove ’crveno-belih’ iz Melburn Harta, ali se nije dugo zadržao na „Marakani“, pošto nije uspeo da se izbori za mesto u timu.

Tokom boravka u Zvezdi, Australijanac srpskog porekla je više privlačio pažnju ponašanjem van terena nego igrom na njemu, posebno zbog sukoba sa saigračima i izjavama u medijima.

Pošto je napustio Zvezdu, Babalj se vratio u Melburn, ali je ove nedelje stigao na probu u Holandiju i očigledno se dokazao čim je dobio ugovor.

„Eli je visok, snažan napadač sa dobrom fudbalskom tehnikom na malom prostoru. Ima dobro oko za igrače oko sebe“, rekao je tehnički direktor AZ Alkmara Ernest Stjuart, „U prošlosti smo imali dosta dobra iskustva sa australijskim igračima, ali ne samo zbog sportskog mentaliteta“.

Svoje zadovoljstvo dolaskom u holandski klub istakao je i sam Babalj.

„Već godinama pratim holandsku ligu. AZ Alkmar je sjajan klub, a san mi je bio da igram za jedan takav. U šampionatu svi veoma cene AZ Alkmar, drago mi je što sam se tokom ove nedelje dokazao i video kako sve funkcioniše. Uveren sam da je ovo veliki korak za moju karijeru“, naglasio je Babalj.

Author: AK, B92