Spajić u timu kola Eredivizije

Holandija 6. okt 202010:17 > 10:20
Alex Grimm/Getty Images

Ako se dan po jutru poznaje... Sezona iz snova srpskog štopera Uroša Spajića. U dresu Fejenorda.

Daj Bože!“ kaže Spajić za Sport Klub.

Argumenti na sto. Dva zajednička treninga sa ekipom, odmah i poverenje trenera Dika Advokata da zauzme poziciju u startnih 11 na gostovanju Viljemu, proteklog vikenda, ubedljiva pobeda (4:1) i mesto u idealnom timu četvrtog kola holandske Eredivizije.

Ovde bi mogla da se upotrebi ona čuvena, Đokovićeva: Pa, nije bilo loše.

U izveštajima se naglašava da ste besprekorno komandovali odbranom Fejenorda i zaustavili sve atake igrača Viljema?

Sve je rečeno, nemam šta da dodam, osim da smo gol primili iz kornera i da je, pored mene, u izabranom timu još jedan prvotimac Fejenorda, reč je o kapitenu Berhajsu, reprezentativcu Holandije.“

Lepo je kad se ovako započne u novoj sredini?

Ništa lepše. Na prvom koraku se uselilo samopuzdanje, toliko bitno za svakog igrača.

Fejenord hoće titulu?

Želi i što dalje da dogura u Ligi Evrope. U grupi smo sa zagrebačkim Dinamom, CSKA i Volfsbergerom, verujem da ćemo da dočekamo proleće u ovom takmičenju. Sve respektujemo, znamo i kakve su naše mogućnosti, pogotovo kad smo kompletni. Protiv Viljema, u nacionalnom prvenstvu, nedostajala su dvojica standardnih, špic Jorgensen povredio je ložu na zagrevanju u Tilburgu, Sinistera je duže van terena, on je odličan na levom boku, uskoro bi trebalo da se oporavi. Kad se oni vrate…

Pretite da Ajaksu preotmete primat?

Tadićev Ajaks je broj jedan, ali, pretićemo…

U klubu ste pronašli društvo?

Najčešće sam sa slovačkim internacionalcem Boženikom, jezik nam je sličan, to nas povezuje. Ni engleski ne predstavlja prepreku za komunikaciju sa saigračima, a šta tek da kažem o srpskom kad je Željko Petrović na trenerskoj klupi.

Petrović hvali vaš doprinos protiv Vlljema, naglašava da ste odigrali odlično?

Opet ću onu Đokovićevu: Pa, nije bilo loše“, dodao je Uroš Spajić u razgovoru za SK.

Zemaljski dani teku, postoji nešto i van arene, Uroš uživa u zajednici sa suprugom Marijom, prošle nedelje uselili su se u novi stan, blizu je centar grada, nije daleko ni klupska baza, reklo bi se: idealna lokacija.

Kad je ugovor sa Fejenordom u pitanju, nigde nije naznačena opcija otkupa od Krasnodara, s kojim je Srbin vezan do 2023. godine. No, fudbal je živa stvar, zainteresovane strane se brzo dogovore ako u svemu pronađu interes. Biznis, ljudi, biznis.