NEC pregazio Sitard, stadio „srpski“ Cvole

Holandija 2. okt 202123:27 0 komentara
Slobodan Tedić
Guliver

NEC je bio najubedljiviji u osmoj rundi nedeljnog programa Eredivizije. Sa 3:1 slavio je na gostovanju Fortuni, u Sitardu.

Trijumf ekipe iz Nejmehena potpisali su Okita (21), Tavsan (26) i Bruijn (52). Na suprotnoj strani precizan je bio Seutjens (34), sa bele tačke.

Herenven je takođe bio uspešan u gostima – sa 1:0 pobedio je Cvole. Pobednika je odlučio autogol van Polena, u 63. minutu.

Napadač Slobodan Tedić odigrao je ceo meč za Cvole i dobio žuti karton. Poslednjih 15 minuta odigrao je Luka Adžić. Filipa Stevanovića nije bilo u timu Herenvena.

Remizirali su RKC i GA igls (1:1). Poveli su gosti u režiji Kordobe, u 15. minutu. Izjednačio je Butner, na isteku 60, sa bele tačke.

Najviše golova viđeno je u duelu Heraklesa i Viljema Drugog (3:2). Iako su preko Vloeta, u 41. sa bele tačke, i Burgzorga u 53. minutu obezbedili prednost od dva gola, fudbaleri Heraklesa pobedu su overili tek u trećem minutu sudijske nadoknade vremena. Strelac je bio Azaui. Za izjednačenje su se postarali Kohlert (66) i Svenson (77).

Viljem Drugi, sa 16 bodova, uporno prati vodeći Ajaks. Herenven je sedmi, sa 13 bodova, NEC deveti ima 11, deseti Herakles deset. GA igls na 12. poziciji osvojio je sedam, pretposlednja je Fortuna (5), a poslednji Cvole (1).