Tadićev gol u porazu Ajaksa za kraj

Holandija 28. maj 202316:29 0 komentara

U poslednjem kolu Eredivizije Ajaks je doživeo novi poraz ovog puta od Tventea u Enšedeu 3:1, a jedini gol za goste postigao je Dušan Tadić.

Razočaravajuća sezona za najtrofejniji holandski klub završila se upravo na taj način – razočaravajuće. Poraz u Enšedeu od Tventea iako je Ajaks vodio, personifikacija je čitave sezone. Utakmica, kao i sezona, u kojoj su ispuštene prilike, koje se baš i nisu zaslužile.

Jedan od najkritikovanijih, a opet najbolji igrač u ovoj sezoni, iako daleko od svog standarda Dušan Tadić i na zatvaranju sezone pokazao je zašto baš on nosi traku i zaslužuje najveće poštovanje. Postigao je gol u 31. minutu za vođstvo. To mu je 11. gol uz još 17 asistencija u ligi i definitivno je najproduktivniji igrač Ajaksa.

Ipak, usledio je brodolom u drugom poluvremenu. Golovima Ugaldea u 46, Pleguecela u 51. i Černija u 75. minutu Tvente je preokrenuo i na kraju došao do pobede.

Sva bitnija pitanja rešena su pre ovog poslednjeg kola, a novi šampion Fejenord, pomalo mamuran od slavlja, doživeo je poraz na De Kajpu od Vitesea 1:0.

Ostali rezultati: AZ Alkmar – PSV 1:2, Kambur – RKC 4:0, Volendam – Ekselzior 3:2, Fortuna – NEC 1:1, Groningen – Sparta 0:5, Herenven – GA Igls 3:1, Utreht – Emen 3:2.