Dinamov Španac hoće među Vatrene

Hrvatska 12. sep 201816:44 > 16:59
Ben Hoskins, Getty Images Sport

Ofanzivac Dinama iz Zagreba Dani Olmo istakao je da želi da promeni reprezentativnu pripadnost, te da od sada umesto španskog, nosi hrvatski državni dres.

21-godišnji Olmo je igrao za mlade selekcije Španije do 16, 17 i 18 godina, a već tri godine je fudbaler Dinama, u koji je stigao iz mladih kategorija Barselone, gde je prošao čuvenu akademiju „La Masija“. 

„Želim da dobijem poziv selekcije Hrvatske do 21. godine. Moj san, još otkako sam bio dečak, je da budem pozvan u reprezentaciju Španije, ali poziv nije stigao. Zašto da ne, voleo bih da predstavljam Hrvatsku. Papirologija za hrvatski pasoš je gotova i to otvara vrata za prelazak. Bila bi mi čast da igram pored igrača kao što su Luka Modrić i Ivan Rakitić“, rekao je Olmo za španske medije. 

Dani Olmo je za klub sa „Maksimira“ od početka sezone postigao jedan gol na deset mečeva, dok je prošle sezone na 33 utakmice bio strelac devet puta. Njegove igre nisu prošle nezapaženo pa je nominovan i za najboljeg mladog fudbalera godine u Evropi, odnosno nagradu „Golden Boy“, koju je prošle sezone dobio Kilijan Mbape.