Renova istupila iz lige, pod znakom pitanja A. Pandev?

Makedonija 3. jul 202210:57 > 11:39 0 komentara
Akademija Pandev, Makedonija
Print screen/Sport Klub

Fudbalska liga Severne Makedonije mogla bi sezonu 2022/23. da započne sa manje od 12 klubova, ali ne odlukom Saveza o smanjenju broja klubova već zbog finansijskih problema.

Prvo je iz lige zbog problema sa finansijama istupila Renova, a kako stvari stoje njen put pratiće i Akaedmija Pandev, bar tako navode makedonski mediji.

Renova je prošlu sezonu završila na petom mestu, ali to ni najmanje nije klubu pomoglo da reši finansijske probleme sa kojim se suočava i odluka je zvanično doneta – Renova je istupila iz lige.

Kako je prenela Ekipa, klub legendarnog Gorana Pandeva suočen je sa finansijskim problemima. Akademija Pandev, navodi se, razmatra mogućnost istupanja iz lige nakon što je nekoliko igrača već napustilo klub.

Akademija Pandev 7. i 14. jula igra mečeve kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Lehije iz Gdanjska. U klubu se nadaju da bi novac zarađen na ovim mečevima mogao da im pomogne da ipak ostanu u ligi.

Prema saznanjima Sport Kluba, Akademija Pandev trenira po planu i u utorak putuje za Poljsku za mečeve kvalifikacija. 

Renovu će, to se već zna, zameniti Gostivar, ali se ne zna šta bi se dogodilo ukoliko od takmičenja odustane Akademija Pandev.

Prema procenama makedonskih medija, klubovima je za nastup u Prvoj ligi po sezoni potrebno najmanje 700.000 evra.