Nagelsman se nudi kao da sluti nesreću na EURO 2024

EURO 9. feb 202411:38 0 komentara
REUTERS/Christian Hartmann

Julijan Nagelsman nije odbio pregovore sa nekolicinom zainteresovanih klubova, među kojima se ističe Barselona, iako ga kao aktuelnog selektora Nemačke očekuje veliki izazov u junu na Evropskom prvenstvu koje će biti odigrano baš u njegovoj otadžbini.

Kao da sluti nesreću pred domaćom publikom, što možda i nije neočekivano ako pogledamo krizu koja je „uhvatila“ Nemce u procesu smene generacija, mladi stručnjak uveliko flertuje sa klubovima koji znaju da će im biti potreban novi trener za sezonu 2024/25.

Nemački mediji navode da je Nagelsman preko svog menadžera poručio zainteresovanim poslodavcima da mu ugovor sa Fudbalskim savezom Nemačke ističe po završetku Evropskog prvenstva.

Ovako-onako, mladi trener – koji se na klupi reprezentacije našao spletom čudnih okolnosti – kao da ne veruje u mogućnost podužetka saradnje sa Savezom i posle 14. jula i finala na „Olimpijaštadionu“ u Berlinu.

Nagelsman je prošle sezone neočekivano dobio otkaz u Bajernu nepunih šest meseci nakon što je, kao supertalentovani strateg Lajpciga, preuzeo najmoćniji nemački klub. Po sredi je bila „špijunska afera“ u kojoj su čelnici minhenskog kluba uručili otkaz treneru nakon istrage koja je navodno pokazala da uticajni tabloid „Bild“ dobija ekskluzivne informacije iz kluba preko Nagelsmanove partnerke – inače novinarke ovog lista.

S obzirom na to da se Nagelsmanov odlazak iz Bavarske poklopio sa silaskom Hansija Flika sa klupe reprezentacije Nemačke, ovaj 36-godišnjak nije dugo bio bez posla – krajem septembra prošle godine postavljen je za selektora Die Mannschaft-a.

Izgleda da neće ni tu boraviti dugo…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!