Hrvati napravili haos: Navijač ubijen u Atini

Fudbal 8. avg 20230:19 > 7:38 16 komentara
Twitter printscreen

Iako im je bilo zabranjeno da dođu u Atinu na meč kvalifikacija za Ligu šampiona u kom AEK dočekuje Dinamo, navijači zagrebačkog kluba su stigli do Grčke i napravili su niz incidenata u Nea Filadelfiji, kraju u kom se nalazi stadion "Aja Sofija".

Kako pišu grčki mediji oko 200 navijača Dinama je došlo do stadiona „Aja Sofija“ na kom treba da se igra meč AEK – Dinamo. Oni su u svom dolasku do stadiona lomili predmete, udarali ljude i čak ima ozbiljnih incidenata i povređenih osoba, a prema poslednjim informacijama jedna osboba je preminula nakon uboda oštrim predmetom.

Grčki medij navodi da je hitna pomoć prebacila mladića u bolnicu, gde su se lekari borili kako bi mu spasili život. Uz njega je bilo još nekoliko povređenih navijača, dok je njih šest “u očaju, držeći se za lice i stalno pričajući mobilnim telefonom” čekalo šta će se dogoditi s pripadnikom njihove grupe, navodi Gazzetta.

Mediji opisuje da su povređeni navijači bili smešteni i na krevetima u hodnicima, a “vrata operacione sale stalno su se otvarala i zatvarala”. Među povređenima bilo je Grka i Hrvata.

Navijači Dinama su probali da uđu na stadion atinskog kluba, a kasnije je intervenisala i policija koja je uhapsila nekoliko gostiju iz Hrvatske. Navodno hrvatski navijači su u svom pohodu imali podršku navijača Panatinaikosa.

Navijači Dinama su navodno oštetili i gvozdenog orla koji je stajao na ulazu u stadion. Radi se o dvoglavom orlu koji je simbol AEK, a zapravo se radi i o simbolu Konstantinopoljske patrijaršije.

UEFA je pre nekoliko dana upravo zbog straha od nereda zabranila dolazak gostujućih navijača u Grčku i Hrvatsku, a ista zabrana važiće i za navijače Hajduka jer splitski klub 18. avgusta očekuje utakmica u Solunu protiv PAOK.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare