Bekamov problem o kojem se malo zna

Clive Brunskill, Getty Images

Dejvid Bekam možda nije među najboljih fudbalerima svih vremena, ali svakako je jedan od najpoznatijih i najbogatijih.

Najbolje utakmice odigrao je u Mančester Junajtedu, igrao je za Real Madrid, okušao se u Americi, a na zalasku karijere, zaigrao je za Milan i PSŽ. Bio je kapiten engleske fudbalske reprezentacije, a premda u najdražem dresu nikad ništa nije osvojio, pamte ga kao predanog i kvalitetnog igrača – verovatno jednog od najboljih izvođača slobodnjaka svih vremena.

No, javnost relativno malo zna o problemu s kojim se slavni fudbaler bori već godinama. Bekam, naime, pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja. U njegovom domu sve mora biti u paru – ako u frižideru ima tri limenke, jednu će morati da baci kako bi ostale dve. Govorila je o tome i njegova supruga Viktorija otkrivajući i neke ne baš lepe detalje iz života svog supruga.

Boreći se s ovim poremećajem, fudbaler je za vreme dok je igrao za Real, često ustajao noću i usisavao jedan tepih u dnevnoj sobi svog doma.

‘Usisavao sam tako da su ostajale linije kao na stadionu. Viktorija je ponekad znala da me uhvati kako usisavam nakon što su deca otišla da spavaju, i sve linije na tepihu bile bi savršene„, ispričao je sam fudbaler jednom prilikom.

Poslednjih godina, Bekam retko priča o ovom poremećaju koji ga nije sprečio da postane istinska sportska ikona u svakom kraju sveta. Bavi se humanitarnim radom i biznisom u širem smislu. Smatraju ga jednim od najbogatijih fudbalera svih vremena.