Haos u Montevideu – Felipe Melo udara kao Kličko

Alexandre Schneider/Getty Images

Utakmicu četvrtog kola Grupe pet Kopa Libertadores između urugvajskog Penjarola i Palmeirasa obeležili su incidenti i tuča igrača po završetku meča. U glavnoj ulozi bivši vezista nekadašnji brazilski reprezentativac Felipe Melo.

Preokret brazilskog kluba u drugom poluvremenu i pobedu rezultom 3:2, u drugi plan je bacio opšti metež na terenu, koji je nastao odmah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, a koji se kasnije proširio i na tribine.

Na osnovu snimka zaključuje se da su igrači Penjarola, očigledno revoltirani, gubitkom „dobijenog“ meča napali golmana Palmeirasa Fernanda Prasa.

Tada glavnu ulogu u „ringu“ na terenu preuzima vezista Palmeirasa sa pozajmici iz Intera Felipe Melo, koji pesnicama udara jednog igrača domaćeg tima.

Posle toga usledio je trk ka tunelu koji je, na nesreću po igrače brazilskog tima, bio zaključan zbog čega je moralo da reaguje lično obezbeđenje Palmeirasa i sačuva „žive glave“ svojim igračima.

https://youtube.com/watch?v=0Ut4um_irlU

Trener ekipe iz Brazila Eduardo Baptista optužio je domaćina da je namerno sprečavao njegove igrače da napuste teren.

Kada smo probali da napustimo teren, tunel je bio zaključan a njihovov obezbeđenje nas je zadržavalo. Da nije bilo našeg obezbeđenja da nas sprovede sa terena ko zna šta bi se dogodilo. Moglo je ispasti znatno gore od ovoga„, rekao je Baptista.

Sukob između igrača dva kluba datira još iz prvog meča u Brazilu u kojem je Palmeiras takođe slavio 3:2, i još tada je tradicionalno ratoborni Felipe Melo optužio Urugvajce za rasizam, obećavši im da će ih išamarati prvom prilikom kad ih bude video.

Očigledno da obećanje i ispunio.