Maradona: Bio sam bolestan, nisam znao šta je jastuk…

Gabriel Rossi, Getty images

Legendarni Argentinac Dijego Armando Maradona istakao je da je prihvatio ponudu da bude trener meksičkog drugoligaša Doradosa iz Sinaloe kako bi se vratio normalnom životu.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji dugo vremena je imao problem sa alkoholizmom i narkoticima, a kako kaže, odlazak u Meksiko je prilika da nadoknadi propušteno zbog tih bolesti.

Želim da dam Doradosu ono što sam izgubio. Bio sam bolestan 14 godina. Sada želim da gledam svetlost sunca, da noću idem na spavanje. Pre nisam išao u krevet, nisam znao ni šta je jastuk…„, plastično je objasio 57-godišnji Maradona period kroz koji je prolazio.

Dijego je bio u centru pažnje i tokom osmine finala Svetskog prvenstva u Rusiji između Argentine i Francuske. Iz svečane lože stadiona pokazivao je neprimereno ponašanje, a zatim završio u bolnci.

Posle toga je uveravao fanove da to nije bila posledica narkotika.

Ljudi mogu da pričaju šta žele. Činjenica je da sam imao probleme, padao sam, izjedao se. Svaki korak je bio unazad, ali fudbal je korak napred. Sve se promenilo zahvaljujući mojim kćerkama„, zaključio je Maradona.

Tokom trenerske karijere, Argentinac je vodio selekciju Gaučosa i klubove Al Vasl i Al Fudžaru.