Basta: hladne glave na Hrvatsku

Reprezentacija Srbije je napravila odličnu uvertiru pred meč sa Hrvatskom 22. marta na „Maksimiru“ u Zagrebu u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu. „Orlovi“ su u prijateljskom meču  savladali Kipar sa 3:1 golovima Dušana Tadića i Dušana Baste.

Udarna igla Udinezea žali što na stadionu u Nikoziju nije bilo navijača, koji su imali šta da vide. Takođe ističe da je trijumf protiv Kipra bitan na polju samopouzdanja pred izazove koji „orlove“ očekuju sa Hrvatima 22. marta i Škotima četiri dana kasnije.

– Svaka pobeda je bitna, treba pobeđivati i slabije i jače rivale. Tražili smo našu igru, ali mislim da napredujemo, igramo sve bolje iz meča u meč. Važno je što u pobedničkom raspoloženju čekamo meč sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo – rekao je Basta.

Do meča sa „vatrenima“ su ostala 43 dana, a jedan od najboljih igrača Udinezea zna kako se igraju derbi mečevi, što duel sa Hrvatskom sigurno jeste.

– Biće teško sa Hrvatima, jer imaju dobru reprezentaciju. To je derbi grupe, a derbi se igra srcem, tako da nas očekuje neizvesna utakmica. Treba igrati hladne glave. Sigurno će biti utakmica sa dosta emocija i naboja, ali treba igrati sportski i hladne glave, pa neka pobedi bolji.

Hrvati su u prijateljskom meču savladali Južnu Koreju sa 4:0.

– Ne gledamo njih nego nas. Želimo da popravimu našu igru i da se uigramo što bolje možemo – zaključio je Basta.

Author: sportal.rs