Gospođa se požalila, a onda je Meša oduševio Francuze

Privatna arhiva

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, a sada poznati trener Mehmed Baždarević odlučio je da pored borbe protiv koronavirusa, pridržavanjem naloženih mera, pruži dodatnu podršku medicinskim radnicima.

Popularni Meša, je u jeku epidemije koronavirusa u Francuskoj, došao na ideju da počne da pravi zaštitne maske i to od dresova kluba u kojem se afirmisao, sarajevskog Željezničara. Baždarevića je epidemija zatekla u francuskom Monbeilaru, gde sada živi, a njegov humani gest privukao je pažnju francuskih medija.

Ovde gde živim ima usamljenih ljudi koji imaju problem da nađu maske. Jedna gospođa mi je rekla da ne sme da izađe napolje, jer nema masku. Rekao sam joj da ću se pobrinuti za to. I onda smo moja supruga Marina i ja odlučili da pomognemo. Ne možemo mnogo da ih napravimo, ali za sada smo ih podelili desetak”, rekao je Baždarević i nastavio:

Maske pravimo od delova jednog od dresova Željezničara. Obloženi su medicinskom zaštitnom gazom i dodao sam broj 10, srca i druge sitnice da ih personalizujem. Hteo sam da napravim jednu od dresa Sošoa da bude žuto-plava, ali sam shvatio da imam samo jedan Sošoov dres,“ preneo je francuski „Est Républicain.“

Podsećanja radi, Baždarević koji je ponikao u Željezničaru, kasnije je kao igrač i kao trener veliki deo karijere gradio u Francuskoj, a najdublji trag ostavio je u Sošou, gde je igrao od 1987. do 1996. godine.