Mozzart i sportisti igrali za Infektivnu kliniku

Mozzart

Posle prvog Mozzart humanitarnog All Star turnira u video-igri FIFA 20, koji je emitovan na Sport Klubu, prvotimac Crvene zvezde Veljko Nikolić uručio pomoć ustanovi koja leči obolele od virusa korona.

Prvi Mozzartov humanitarni All Star turnir u video-igri FIFA 20, emitovan na Sport Klubu, okupio je neke od najboljih srpskih sportista, privukao veliku pažnju javnosti, ali je najvažnije da je ispunio osnovni cilj: prikupljanje pomoći za Infektivnu kliniku u Beogradu, ustanovu u kojoj radi lekari-heroji, koji se svakodnevno bore za živote najteže obolelih sugrađana od virusa korona.

Povezano

Mozzart je obezbedio 10.000 evra pomoći, a na tu sumu dodati su svi gubitni tiketi odigrani na ovo takmičenje, pa je prikupljeno ukupno 1.400.000 dinara koje je Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra u Beogradu predao polufinalista turnira Veljko Nikolić, prvotimac Crvene zvezde.

Srećni smo što sportisti misle na nas u ovako teškom trenutku. Pokazali su da su ne samo dobri sportisti već i dobri ljudi. Hvala im u ime kolektiva Infektivne klinike i bolesnika“, istakla je doktorka docent Ivana Milošević, zamenica direktora Кlinike za infektivne i tropske bolesti КCB koja je primila donaciju, dodajući da medicinski radnici stoički podnose napore, „Mi nemamo izbora, moramo da budemo na visini zadatka u svakom smislu i da ne posustajemo ni na jedan način, posebno ne duhom. Svi su već iscrpljeni merama izolacije, pa je dobro i da se na neke druge načine pomaže, kao što su sportisti pokazali na ovom primeru. Moram da napomenem da se i nadalje moramo pridržavati svih mera“.

Ovo je jedna u nizu donacija srpskom zdravstvu kompanije Mozzart, koja je dosad donirala preko 400.000 za borbu protiv virusa korona, a učestvovala je i u brojnim drugim akcijama. U jednoj od njih, sa FK Crvena zvezda, čiji je ekskluzivni beting partner, obezbeđeni su paketi pomoći za najstarije navijače crveno-belih. Saradnja je nastavljena učešćem mladog veziste Veljka Nikolićana humanitarnom All Star turniru na Sport Klubu, gde je stigao do polufinala.

Mozzart

Drago mi je što sam i na ovaj način, igrajući od kuće u sjajnoj akciji Mozzarta i Sport Kluba, mogao da doprinesem da se prikupi 1.400.000 dinara. Svi oni koji su igrali na tom tuniru pokazali su da su veliki ljudi, nadam se da smo pomogli. Čast mi je što sam bio deo svih humanitarnih akcija koje je organizovala Crvena zvezda. Pokazala je koliko je veliki klub a ja ću se uvek rado odazivati svim sličnim pozivima“, istakao je Nikolić, dodajuči da je trofej pripao stvarno najboljem igraču FIFA 2020 Ivanu Šaponjiću.

Mozzart je već nastavio sa novim humanitarnim akvivnostima, pa tako od srede od 21.00 na Sport Klubu 1 možete pratiti drugi All Star humanitarni turnir, takođe sa plemenitom misijom pomoći u borbi protiv virusa korona.

Moram da izrazim zahvalnost fudbalerima Veljku Nikoliću, Luki Joviću, Ivanu Šaponjiću, Luki Adžiću, Borisu Radunoviću, Nikoli Milenkoviću, Mihajlu Neškoviću i košarkašu Luki Mitroviću što su se odazvali našem pozivu da budu deo humanitarnog turnira. S obzirom na to da se radi o popularnim sportistima, svojim imenima doprineli su prikupljanju pomoći za Infektivnu kliniku, što je i bio osnovni cilj turnira. Verujemo da je u ovim vremenima važno ostati dobro raspoložen, i mi smo ovim turnirom želeli da onima kojima nedostaju sportski prenosi na Sportklubu pružimo dobru zabavu, i ujedno da obezbedimo dodatnu pomoć srpskom zdravstvu. Uspeli smo u tome, i zato već od srede kreće novi All Star turnir, na kojem će nam se pridružiti i bosanski reprezentativci Amer Gojak i Darko Todorović, kao i NBA igrač Džanan Musa, prikupljaćemo pomoć za bolnice koje zbrinjavaju pacijente obolele od virusa COVID-19 u Beogradu i Sarajevu i sigurni smo da ćemo opet biti uspešni“,ističe Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.