Belorusi uporni: Bolje znamo od stranaca kako je…

Viktor Drachev/EuroFootball/Getty Images

Aleksandar Aleinik iz Fudbalske federacije Belorusije kaže da niko od igrača iz beloruskih klubova nije odbijao da igra usred pandemije koronavirusa, kao i da Belorusi bolje od stranaca znaju kakva je situacija u toj zemlji.

Beloruska Višejšaja se igra već osam kola i iako su se pojavili prvi slučajevi koronavirusa među fudbalerima takmičenje će se nastaviti. FK Minsk će preskočiti jedno kolo jer je jedan igrač te ekipe zaražen koronavirusom. Udruženje FIFPro poručuje da odluka da se Višejšaja igra nije razumljiva.

Povezano

 „Imali smo manje od 100 slučajeva kada je sezona počela. Ministarstvo je sprovelo mnogo mera kako bi se sprečilo širenje virusa. Poslali su nam preporuke i to smo prosledili klubovima. Prosečno imamo obično 2000 gledalaca i ove godine je to još manje zbog virusa. Nismo zatvorili stadione, navijači su na bezbednoj razdaljini a imaju i antibakterijske gelove na ulasku u stadion„, rekao je funckioner Fudbalske federacije Belorusije Aleksandar Aleinik.

On poručuje da niko od igrača nije hteo da odustane od igranja iako su neki bili zabrinuti.

Odluka Federacije je doneta na osnovu informacija koje dobijamo od zdravtsvenih radnika. Tešok je dati tačan komentar o nečemu što se događa u drugoj zemlji. Različite zemlje sprovode različite mere. Imamo zdravstveni sistem kom verujemo i zbog toga smo odlučili kako smo odlučili. Kada neko iz inostranstva kaže da nije u redu da se igra mi imamo bolji osećaj od njih o onome što se događa u Belorusiji„, dodaje Aleinik.