Rašo: Šteta, bili smo blizu trofeja…

Privatna arhiva

Šampionat Kipra u fudbalu je prekinut pre nekih desetak dana, a čelnici Saveza su, u skladu sa preporukom UEFA, proglasili šampiona i učesnike u evropskim takmičenjima.

  Titula je pripala Omoniji, koja će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će u kvalifikacijama za Ligu Evrope igrati Anortozis, APOEL i Apolon. Kratkih rukava je ostao šestoplasirani AEL iz Limasola, koji je nažalost ostao bez prilike da se bori za mesto u Evropi, ali i bez prilike da se bori za trofej u Kupu, koji je osvojio prošle sezone. AEL je stigao do polufinala, ali…

Čudan period je ostao iza svih nas. Više od dva meseca smo bili u kućnoj izolaciji, a zatim je doneta odluka da se sezona neće nastaviti, što smo iskoristili da se vratimo kućama, da se vidimo sa porodicama, a već sredinom jula se vraćamo na Kipar, jer se šampionat nastavlja u avgustu”, rekao je Momčilo Rašo, uzdanica AEL-a i momak koji je igrao za sve mlađe selekcije Crne Gore:

Ovo mi je druga sezona u Limasolu, ostala je još jedna, u skladu sa ugovorom. Prošle sezone smo osvojili Kup, ali iskreno ja sam zadovoljniji ovom, jer sam imao značajnu ulogu u timu, jer sam konstantno igrao u prvoj postavi. Zbog toga mi je baš teško palo što je sezona prekinuta, jer sam siguran da bi izborili plasman u Evropu i odbranili trofej u Kupu, ali isto tako mi je jasno da je Savez doneo razumnu i očekivanu odluku, jer je zdravlje oduvek bilo i ostalo na prvom mestu”.

Momčilo Rašo ima razloga da bude tužan zbog još jednog razloga. Njegovo ime bilo je u krugu igrača koji su se očekivali na širem spisku Faruka Hadžibegića za prijateljske utakmice sa Letonijom i Luksemburgom, ali su pomenuti mečevi, zbog pandemije otkazani.

Igrao sam za sve mlađe selekcije Crne Gore. Samim tim, logično je da verujem, želim i sanjam dres seniorskog državnog tima. Znam kako se stiže do reprezentacije. Dobre partije su jedini put da zaslužite poziv selektora. Naučio sam to dok sam bio mlađi. Na meni je da nastavim da igram dobro i konstantno u AEL-u, a siguran sam da će se rad, trud, odricanje i strpljenje isplatiti. Boriću se i zaslužiti poziv u reprezentaciji. To je san svakog igrača koji se bavi fudbalom”, zaključio je Momčilo Rašo.