Inčon i Mugoša poraženi u derbiju začelja

FSCG

Fudbaleri Inčona, za koji igra crnogorski reprezentativac Stefan Mugoša, poraženi su na svom terenu od Suvona sa 1:0, u veoma važnom meču u borbi za opstanak u prvenstvu Južne Koreje.

Crnogorski reprezentativac, koji će propustiti mečeve protiv Letonije, Azerbejdžana i Luksemburga, iz istih razloga zbog koji je poropustio utakmice sa Kiprom i Luksemburgom na startu Lige nacija – klub mu ne dozvoljava da dođe u Crnu Goru, jer bi po povratku morao u izolaciju, a ovo pravilo poštuje FIFA, odigrao je kompletan meč, ali nije uspeo da spreči neuspeh svoje ekipe.

Pitanje pobednika je rešeno u završnici prvog poluvremena. Inčon je u nastavku bio bolji rival, ali nije uspeo da stigne do izjednačenja i zlata vrednog boda u nastojanju da stigne do opstanka.

Posle poraza od Suvona, a na tri kola pre kraja, Inčon je na poslednjoj poziciji sa bodom manje od Seongama, koji je u zoni koja garantuje mesto u eliti i sledeće sezone.

Dejan Damjanović i njegov Deagu su prebrinuli sve brige oko opstanka jer su se plasirali u mini ligu za titulu. Deagu nema šanse da se umeša u borbu za tron, jer je na koti pet, sa 19 bodova manje u odnosu na lidera, ekipu Ulsana, odnosno 16 manje u odnosu na drugoplasirani Jeonbuk.

Damjanović je zbog povrede propustio meč protiv Gvandžua, koji je Deagu, kao gost dobio sa 1:0.