Rivaldo kritikuje državu

Kup Konfederacija, koji se održava u Brazilu, obeležili su brojni protesti, jer narod ne može da se pomiri sa rasipničkim ponašanjem vlasti, dok oni jedva preživljavaju. Pridružio im se i nekadašnji proslavljeni reprezentativac Rivaldo (41).

On smatra da vlast zanemaruje društvena pitanja, kako bi isfinansirala Svetsko prvenstvo.

– Nismo u mogućnosti da budemo domaćini Mundijala, ne u ovom momentu. To nam sada ne treba, neophodni su nam zdravsto i obrazovanje – napisao je Rivaldo na Tviter profilu.

Kup Konfederacija predstavlja generalni probu pred Mundijal, a iako nije bilo većih problema, medijska pažnja je uglavnom usmerena na masovne proteste koji se održavaju u velikim gradovima kao što su Sao Paulo, Rio de Žaneiro. Brazilija, Belo Horizonte.

– Tišinom ne možemo ništa da promenimo. Čestitam narodu Brazila, jer su zajedno, pokazali su veliku snagu. Možda na taj način nešto može da se promeni. Sramota je potrošiti toliko novca dok su nam bolnice i škole u lošem stanju. To sam osetio na sopstvenoj koži, išao sam u državnu školu.  Boli me kada se setim da je moj otac umro, jer nije bio u dobro opremljenoj bolnici – napisao je Rivaldo.

(Foto: Beta/AP/Nicolas Tanner/Silvia Izquierdo)

Author: Sportal.rs