PAO bez licence za Evropu

Fudbalski klub Panatinaikos nije dobio dozvolu za takmičenje u Evropi naredne sezone zbog čega će se žaliti Arbitražnom sportskom sudu, prenose grčki mediji.

PAO kroz takmičenje u prvenstvu nije ni izborio plasman u Evropu, međutim, s obzirom na to da UEFA tek treba da objavi da li PAS Janjina ispunjava sve uslove za učešće u međunarodnom takmičenju, PAO je, kao prvi najbolje plasirani tim čekao šansu.

Evropska „kuća fudbala“ je, ipak, saopštila da „zeleni“ ne zadovoljavaju određene kriterijume, tačnije nisu svu potrebnu dokumentaciju o izmirenim obavezama podneli nacionalnom savezu, na čiji je predlog UEFA stopirala njihov eventualni plasman u Evropu. Rasplet u vezi sa izdavanjem licence za PAS Janjinu sada čeka Škoda Ksanti koja bi, u slučaju da i Janjina „ne prođe“, predstavljala Grčku u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

– Mi i dalje verujemo da smo podneli svu potrebnu dokumentaciju Grčkom savezu i zbog toga ćemo uputiti žalbu Sportskom sudu za Arbitražu – navodi se u saopštenju Panatinaikosa.

PAO je regularni deo sezone završio na šestoj poziciji i nije ni igrao mečeve plej-ofa za plasman u Evropu.

(Foto:sxc.hu)

Author: Sportal.rs