CONCACAF: Meksiko vlada

Fudbalska reprezentacija Meksika potvrdila je dominaciju na severnoameričkom kontinentu! „Sombrerosi“ su drugi put uzastopno osvojili KONKAKAF Gol Kup, u finalu, u „večitom derbiju“, pobedivši domaćina Sjedinjene Američke Države, rezultatom 4:2, posle velikog preokreta. Selekcija SAD je, naime, pred preko 90.000 navijača na stadionu „Rouz Boul“ u Pasadeni posle 23 minuta vodila golovima Bredlija i kapitena Donovana sa 2:0, međutim, Meksikanci su već do poluvremena uspeli da poravnaju, a zatim u drugom poluvremenu i da potpuno dotuku „Ujka Sema“…

Meksikancima je ovo šesti trofej u tom takmičenju, odnosno od 1991. godine, od kada se igra pod nazivom Gold Kup. Tri su osvojili pre tog perioda, u vreme dok se ovo takmičenje zvalo  KONKAKAF šampionat. Amerikanci, koji su pre dve godine u finalu poraženi sa 0:5 od istog rivala, su, sa druge strane, ostali na učinku od četiri trofeja u Gold Kupu, a samo je Kanada u poslednjih 11 izdanja ovog takmičenja uspela da prekine dominaciju ove dve selekcije.

Elem, najzaslužniji za preokret i trijumf „somrerosa“ bio je Pablo Barera, koji se minule sezone nije naigrao u Vest Hemu, te Andres Gvardado, zanimljivo, još jedan fudbaler čiji se tim (Deportivo), poput Barere, preselio u niži rang. Završni udarac Amerikancima, na izuzetno efektan način zadao je Đovani Dos Santos, koji je posle solo akcije matirao Hauarda.

Author: Sportal