Ćiro za N1: Hvala bogu da ste se setili profesora za fudbal

Ostale lige - Fudbal 15. sep 20229:37 0 komentara
Miroslav Blažević
N1/Nikola Kojić

Miroslav Ćiro Blažević govorio je za portal N1 u veoma zanimljivom intervjuu za kolegu Nikolu Kojića.

„Svi mi kažu da dobro izgledam, ali ne mogu pobeći od činjenice da imam najgoru bolest na svetu i pet metastaza. Nemam dilemu da se nešto krupno valja u mom organizmu, ali ja se ne dam. Zasad imam sreću da me još nisu uhvatili oni uobičajeni bolovi, a kad imaš rak na kostima kažu da je to najgore. Ali ne živim u iluziji da će to samo tako proći, spreman sam na odlazak bez velike pompe“, rekao je Blažević pre nego što je pokušao da u svom stilu zbuni novinara pitanjem da li je spremio pitanja.

Ćiro

Iako ima punih 87 godina, Ćiro je i dalje neko ko prati aktuelna dešavanja pa je i dalje pod utiskom pobede Dinama nad Čelsijem u prvom kolu Lige šampiona.

„Slučaj je hteo da na poluvremenu sretnem predsednika Čelzija, koji je bio zabrinut. Rekao sam mu da ne brine i da će oni pobediti jer sam bio uveren da će tako i biti. Bio sam siguran da ćemo primiti tri-četiri komada, a on mi je poverovao (smeh). U fudbalu je najvažniji rezultat, kako si došao do njega nije bitno, važno je samo da je pošteno, a ne lopovski. Protiv Čelzija smo pošteno došli do pobede, a fenomen fudbala se manifestovao u činjenici da ne pobedi uvek bolji. Dinamo je zaslužio tu pobedu jer su igrači dali poslednji atom energije, igrali su sa 120 odsto mogućnosti, a Englezi sa osamdeset. A u svom sastavu Dinamo je imao čoveka koji je mogao pobeći protivničkoj odbrani i zabiti gol“.

Šta to hrvatski fudbal ima, a srpski nema?

„Nikad nisam delio beogradski, crnogorski, makedonski fudbal od hrvatskog, jer je to isto podneblje. Nijedno podneblje u svetu, pa čak i brazilsko, ne daje toliko nadarenih fudbalera kao ovo naše. Bilo bi vrlo nespretno i nepravedno reći da Hrvatska ima bolje igrače nego Srbija, ali vi nemate rezultate jer vam je organizacija za ku*ac. Nemate ni pravog predsednika, a ni trenera. Ne mogu se oteti utisku da su neki primitivni i permanentni konflikti u srpskom fudbalu razlog što ne možete da ostvarite rezultat koji je adekvatan talentu koji posedujete. Nikako da pogodite pravog selektora“, rekao je Blažević.

Ali, Dragan Stojković je, kaže, pravi:

„On je pravi. Tu nema dileme. Hvala bogu da ste se setili nekoga ko je profesor za fudbal. Selektor mora biti lider, da povede i galvanizuje ekipu, ali ne poznajem Stojkovića dovoljno dobro i ne znam da li on to ima“.

Rekao je Ćiro da je od svih koje je trenirao najbolji bio Safet Sušić. Da su Predrag Mijatović i Dejan Savićević bili fudbalski vanzemaljci, najavio novi dolazak u Srbiju, govorio o nekom budućem susretu Zvezde i Dinama, budućnosti koju on možda neće dočekati.

I mnogo čemu još. Onako kako zna, beskrajno zanimljivo. I sve to možete pronaći na ovom linku u tekstu Nikole Kojića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!