CSKA i Nikolić: Završena priča

Marko Nikolić
GEPA pictures/ Jasmin Walter/via Guliver

Od dolaska Marka Nikolića na klupu CSKA, najverovatnije, nema ništa. Iako su predstavnici moskovskog velikana stavili jasno do znanja da žele srpskog stručnjaka, konačan dogovor nije ni na vidiku, saznaje Sport klub.

Odličan posao tokom 15 meseci u Lokomotivi, preporučio je Nikolića poslovodstvu „armejaca“. Sportski sektor CSKA izrazio je želju da angažuje Marka Nikolića, dobio i zeleno svetlo za pregovore, ali je posao najednom dospeo u ćorsokak. Sudeći prema poslednjim informacijama s lica mesta, male su šanse da, u narednim danima, dođe do aktiviranja razgovora i eventualne saradnje.

Povezano

#related-news_1

Sjajni rezultati učinili su Nikolića, u ovom trenutku, jednim od najpoželjnijih trenera na ruskom tlu. Zato su velike šanse da osvajač Kupa Rusije u 2021, duple krune sa Partizanom 2017. i tutule sa Videotonom 2018, ostane na premijerligaškim terenima i ponovo sreću pronađe na tlu najveće planetarne države. Poslednjih dana, kao opcija, pominje se i selidba u Krasnodar, ali ni taj transfer nije u sferi realnosti. Barem u ovom trenutku…

Posredstvom bivšeg reprezentativca, Duška Tošića, Nikolić se tokom decembra našao i na radaru Bešiktaša. Selidba u Istanbul pominjala se danima, ali i na tom planu nije bilo konkretnijih pomaka.

U bogatoj trenerskoj karijeri, Marko Nikolić je beležio konstantne uspehe – obezbedio je Radu izlazak u evropske kvalifikacije, sa Vojvodinom stigao pred vrata Lige Evrope, osvajao trofeje sa Partizanom, Videotonom i Lokomotivom. Uporedo, predvodio je ekipe u Ligi šampiona i izrastao u jednog od najcenjenijih srpskih stručnjaka. Raskid sa Lokomotivom, ponajviše zbog neslaganja sa tadašnjim sportskim direktorom Ralfom Rangnikom, mogao bi da bude i raskrsnica u Nikolićevoj karijeri, još uvek, neslućenih potencijala.

Naredni korak, u skladu sa ponudama, iziskuje pametnu odluku i korak napred. Umeo je beogradski đak i pokazao tokom razvojnog puta da dobro izabere i u konačnom zbiru pogodi sa odabirom kluba. Tako je bilo 2017, kad se iz Partizana preselio i Videoton, mirno sačekao veliku Lokomotivu u proleće 2019. Rusija, Turska, ili toliko čekana „liga petice“, to već, u ovom trenutku, ne zavisi isključivo od Marka Nikolića. Izbor je ipak samo njegov…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!