Dan kada je Zvezda pokorila fudbalsku planetu

FOTO: FK Crvena zvezda

Prošla je tačno 31 godina od kada je Crvena zvezda osvojila titulu klupskog prvaka sveta. Crveno-beli su i dalje jedini klub sa ovih prostora koji je uspeo da ostvari taj podvig.

U meču u Tokiju 8. decembra 1991. godine, beogradski tim je, kao aktuelni prvak Evrope, odmerio snage sa timom Kolo Kolo u tom trenutku šampionom Južne Amerike.

povezane vesti

Crvena zvezda je ubedljivo slavila 3:0. Junak trijumfa bio je Vladimir Jugović sa dva gola u 19. i 58. minutu, dok je tačku na trijumf stavio Darko Pančev pogotkom u 72. minutu.

Trijumf crveno-belih dobija na značaju ako se zna da su od 42. minuta igrali sa igračem manje, jer je isključen Dejan Savićević. Na klupi Zvezde bio je Vladica Popović.

Evo i podsećanja na aktere tog meča.

Crvena zvezda – Kolo Kolo 3:0

Stadion: Nacionalni u Tokiju. Gledalaca: 60.000. Sudija: Kurt Retlisberger (Švajcarska). Strelci: Jugović u 19. i 58, Pančev u 72. minutu. Žuti kartoni; Vasilijević, Mihajlović (Crvena zvezda), Ramirez (Kolo Kolo). Crveni karton: Savićević (Crvena zvezda) u 42. minutu.

Crvena zvezda: Milojević, Radinović, Vasilijević, Najdoski, Belodedić, Ratković, Stošić, Jugović, Pančev, Savićević, Mihajlović. Trener: Vladica Popović.

Kolo Kolo: Moron, Mendoza, Garido, Margas, Vilhes, Ramirez (od 60. Rubio), Bartićoto, Salvatiera (od 65. Dabrovski), Janez, Pizaro, Martinez. Trener: Mirko Jozić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare