Jovanović u Apolonu tri godine

Aleksandar Jovanović
Guliver image

Srpski golman, Aleksandar Jovanović, potpisaće uskoro trogodišnji ugovor sa kiparskim Apolonom.

U petak su dogovoreni poslednji detalji i povremeni srpski reprezentativac, prvog radnog dana u narednoj sezoni, oročiće saradnju sa klubom iz Limasola. Prateća ceremonija zakazana je za 13. jun.

„Presudila je konkretna i meni na vreme predočena ponuda Apolona. Uz jasan stav klupskih čelnika – titula ostaje prioritet. Porodično uživanje na kiparskom suncu, jačanje ekipe i maksimalni ciljevi, uslovili su i brzo „da“ sa moje strane“, potvrdio je Aleksandar Jovanović, za Sport klub, da ostaje veran klubu iz Limasola.

Povezane vesti

Apolon je u međuvremenu dobio novog šefa struke. I to, u ovom trenutku, iz najcenjenije – nemačke škole fudbala.

„Klupa je poverena Aleksanderu Cornigeru, do 2019. treneru danskog velikana Brondbija. Najavljeno je angažovanje osmorice stranaca, ispisnice su već podeljene desetorici. Apolon čeka titulu 15 godina i prošlosezonski plasman, drugo mesto, ocenjen je kao neuspeh. Zato je već u maju profilisana jasna ideja – napad na šampionski tron. Po svaku cenu!“

Prema propisima FS Kipra, u superligaškim timovima, dozvoljena je registracija 15 inostranih fudbalera.

„Na terenu, u svakom trenutku, moraju da igraju najmanje dvojica Kiprana. Pravilo nije strogo normirano, ko ima novca ne mora da se drži tog slova. Pod uslovom da plati 3.000 evra za jedno mesto. Praktično, u igru mogu svih 11 stranaca, uz globu od 6.000.“

Bogata biografija, godine u La Korunji i Ueski, ranije danskom Arhusu, Radu i niškom Radničkom, nije pomogla Jovanoviću da se već ovog leta vrati u španski fudbal.

„Nije bilo ni objektivno da očekujem takav razvoj situacije… Branio sam svega 11 utakmica, u finišu sezone, ali biće „dana za megdana“. Trenutno sam deo sam zdrave, ambiciozne priče. Skicirao sam ličnu ideju, sa 30 utakmica u sezoni i šampionskom krunom, ni povratak na Pirinejsko poluostrvo neće izgledati kao nemoguća misija“, optimista je Aleksandar Jovanović, u očekivanju povratka na Kipar.