Kavasaki Frontale stigao do četvrte titule u pet godina

The Yomiuri Shimbun via AP Images

Kavasaki Frontale je remizirao sa Urava Redsima 1:1 u 34. kolu japanske J-lige i tako je overio četvrtu titulu u istoriji.

Kavasaki je poveo preko Džesijela u 33. minutu, da bi Sakai izjednačio u 89. U isto vreme igrali su Jokohama F Marinosi i Gamba Osaka, a kako je tim iz Osake dobio 1:0, titula je pripala Frontaleu.

Kavasaki ima 85 bodova iz 34 utakmice i samo jedan poraz u sezoni, dok je Jokohama druga sa 13 bodova manje.

Frontale je najdominantniji japanski tim u poslednje vreme jer je od 2017. godine čak četiri puta bio šampion, a jedino je titulu ispustio 2019. godine.

Što se tiče plasmana u azijsku Ligu šampiona uz Frontale će tamo i gotovo izvesno Jokohama, dok će se ta treće mesto boriti Visel Kobe, Nagoja Grampus, Kašima Antlers i Urava Reds. Svi ti timovi osim Urave su slavili u 34. kolu.

Visel Kobe je dobio Vegaltu Sendai 4:2, Nagoja Kašivu Rejsol 2:0, a Antlersi Sanfreće Hirošimu 4:1. Na tabeli Visel ima 64 boda, Nagoja 61, Kašima i Urava po 59.

U zoni ispadanja su Jokohama i Sendai sa po 26 bodova, Oita ima 28 i izgubila je od Fukuoke u 34. kolu 1:0, dok je Tokušima sa 30 izgubila od Serezo Osake takođe 1:0. Ugroženi su još Šimicu i Šonan sa po 32 boda. Baš je Šonan remizirao sa Hokaidom srpskog trenera Mihaila Petrovića 1:1. Hokaido je inače bezbedan u sredini tabele sa 44 boda.

Komentari (0)

Vidi sve komentare