Korijere dela Sera: Navijači Zvezde napali ultrase Rome

Pedja Milosavljevic/Starsport

Dva lica su povređena u pljački ispred stadiona "Olimpiko" u Rimu po završetku utakmice Roma - Empoli. Italijanska štampa navodi da se radi o napadu organizovanom od strane srpskih navijača koji su došli u Rim posle poraza Crvene Zvezde od Olimpije u košarkaškoj utakmici u Milanu.

Korijere dela Sera piše da su srpski „ultrasi“ opkolili vozilo sa navijačima Rome u kome se nalazio materijal jedne od najpoznatijih navijačkih grupa crveno-žutih Fedajn. Navijači su odneli natpise, šalove i ostali materijal, a zatim su pobegli u obližnje ulice.

povezane vesti

Policija analizira snimke kako javnih, tako i privatnih kamera. Policija smatra, iako se radi samo o pretpostavci, da se radi o osveti zbog sukoba između navijača Rome i Napolija na autoputu A1 u provinciji Areco jer su navijači Napolija pobratimi sa navijačima Crvene Zvezde od 2018. godine.

Po svedocima napadači su bili obučeni u crno. Mediji navode i da su samo pre nekoliko sedmica u toku derbija u Beogradu, navijači Partizana isprovocirali navijače Crvene Zvezde izlažući natpise na napuljskom dijalektu.

Istraga incidenta u Rimu je u toku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare