Nova zvezda je rođena – Filkrug je prva igla Pancera

Niklas Fklkrug
REUTERS/Heiko Becker

Domaćin predstojećeg EURO Nemačka pobedila je u prijateljskoj utakmici u Majncu Peru 2:0.

Elf je na svojevrsnoj raskrsnici. Posle još jednog debakla na svetskim prvenstvima, a na horizontu je EURO, koji se organizuje upravo u Nemačkoj. Ovo je istovremeno i prilika za Hansija Flika da izvrši neke promene i da pokuša da stvori reprezentaciju koja će biti u stanju da napadne veliki trofej za malo više od godinu dana.

Ako se po jutru dan poznaje, jedno krizno mesto je rešeno. Nisu Panceri još od Miroslava Klosea imali klasnu devetku, do sada. Centarfor Verdera i prvi tobdžija Bundeslige Niklas Filkrug pokazao je i u Majncu da zaslužuje da nosi napad Nemačke u narednom periodu.

Posle dva gola na Mundijalu u Kataru sada je protiv Perua isporučio još dva gola. Oba u prvom poluvremenu. Prvi u 12. minutu na asistenciju Haverca, a drugi u 33. na asistenciju igrača Borusije iz Dortmunda Marijusa Volfa. Na ovaj način Filkrug je nastavio seriju golova u dresu nacionalnog tima, pošto je ovo treći uzastopan duel na kojem se upisao u strelce.

Mogla je pobeda Nemačke da bude još ubedljivija. U 67. minutu posle pregledavanja VAR dosuđen je penal za Pancere. Međutim, Kai Haverc je pogodio samo stativu.

Sledeću prijateljsku utakmicu Nemačka igra u utorak protiv Belgije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!