Olson u bolnici, klub se oglasio da spreči spekulacije

Ostale lige - Fudbal 27. feb 202412:22 0 komentara
Kristofer Olson
REUTERS/Kirill Kudryavtsev

Reprezentativac Švedske i prvotimac Mitjilenda Kristofer Olson je u kritičnom zdravstvenom stanju, nalazi se u bolnici, u indukovanoj komi i na respiratoru.

Kako je izostao iz sastava Mitjilenda na prethodnom meču, mediji su počeli da spekulišu oko toga šta se dešava, a klub je reagovao saopštenjem za javnost u kome je objasnio trenutno stanje igrača.

„Zbog sve učestalijih spekulacija o razlozima odsustva Kristofera Olsena u prethodnom periodu, odlučili smo da se oglasimo ovim saopštenjem za javnost.

Dvadesetosmogodišnji reprezentativac Švedske ostao je bez svesti u svom domu u utorak 20. februara i odatle je prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Arhusu gde je zadržan na lečenju i stavljen na respirator.

Kristofer Olsen je pogođen naizgled akutnom bolešću povezanom sa radom mozga i to nema nikakve veze sa pokušajem da naudi sebi ili je uzrokovano ikakvim spoljnim faktorima.

Tim vodećih danskih stručnjaka ubrzano i predano radi na tome da dođe do dijagnoze i da dođu do ispravnog načina lečenja.

Od prijema u bolnicu, Kristofer je u pratnji najbližih članova porodice i članova kluba i prima potrebnu pomoć specijalista.

Fudbalski klub Mitjilend zahteva od javnosti da pokažu poštovanje i razumevanje kako bi Kristofer, njegova porodica i lekari imali preko potreban mir kako bismo bili sigurni da će Kristoferov oporavak teći u potrebnom pravcu.

Svi u klubu su duboko potreseni iznenadnom Kristiferovom bolešću i naše misli su sa njegovom porodicom koja ima punu podršku od nas.

Mitjilend se neće oglašavati dalje po ovom pitanju, ali će izvestiti porodicu o svim važnim novim informacijama“, navedeno je u saopštenju kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!