Priznanje: Tufegdžić među tri najbolja trenera Emirata

Goran Tufegdžić
SK

Dobar glas – daleko se čuje! Do društva najboljih trenera Ujedinjenih Arapskih Emirata... Srpski stručnjak, Goran Tufegdžić, našao se među trojicom nominovanih u egzotičnom društvu Bliskog istoka.

U najboljeg je promovisan Ukrajinac Sergej Rebrov, šef stručnog štaba Al Aina. Pored nagrađenog Rebrova i Gorana Tufegdžića, u izabranom društvu, našao se i Rumun Kozmin Olaroiu, trener Šarže.

Povezano

Promocija Gorana Tufegdžića u elitni krug, kruna je rada Požarevljanina u arapskom svetu. U poslednjoj sezoni odlično je vodio Adžman i sa klubom skromnog budžeta i limitiranim mogućnostima u prelaznom roku, ispisao istorijski plasman – šesto mesto u Premijer ligi UAE.

O težini uspeha najbolje svedoči i lista trenera angažovanih u Emiratima. Uz velikog Rebrova, bivšeg šefa struke Dinama iz Kijeva i legendardnog reprezentativca Ukrajine, Rumuna Olaroia, osvajača trofeja u matici, Kini i Arabiji, protekle godine u emiratima Dubaija, Abu Dabija, Šarže i ostalima, radili su i Portugalac Karlos Karvalhal, Holanđanin Marsel Kajzer…

Iza Tufegdžića su uspešne sezone u Kuvajtu, Kataru, Saudijskoj Arabiji, pogotovo Emiratima… U naredne dve godine, prema letos dogovorenim uslovima, predvodiće Adžman. Ukoliko ne stigne poziv sa atraktivnije destinacije.

A, sudeći prema najavama, ni to nije daleko…