Problem na startu: Mijatović mora prvo u MLS mladih

Mijatović
Starsport/Srđan Stevanović

Administrativna procedura u SAD nije jednostavna, pa je Jovana Mijatovića sačekao problem na startu misije u Njujork sitiju. Dok ne stigne P1 viza, Srbin nema pravo da se takmiči u najjačoj ligi Amerike.

Njujork siti igra 25. februara protiv Šarlota, ali kako sada stoje stvari dosadašnji centarfor Crvene zvezde neće biti akter tog meča. Mijatović je danas ozvaničio prelazak u novi klub.

Povezano

Po informaciji na zvaničnom sajtu Njujoirk siitija, moraće prvo da se takmiči u ligi za fudbalere do 22 godine. Čim P1 viza stigne, konkurisaće za najbolji tim jednog od klubova iz Siti grupe.

Viza P1 dodeljuje se sportistima koji su priznati na svetskom nivou i dolaze u SAD kako bi se tu privremeno bavili profesionalo sportom.

Sportski direktor Njujork sitija Dejvid Li biranim rečima govorio je o Mijatoviću:

„Bio je jedan od najtraženijih napadača u Evropi, drago nam je da je izarao Njujork siti kao najbolje mesto za razvoj karijere. Rođeni je strelac sa dobrim kretanjem i odličnim tehničkim sposobnostima. Želimo da mu obezbdimo ključnu ulogu u našem timu, uzbuđeni smo što ćemo raditi sa njim.

Šta je Mijatović rekao o sebi i očekivanjima u Njujorku, poslušajte ovde.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare