Ronaldo ostaje bez milijardu dolara?

(Kristijano Ronaldo, Al Nasr) ESP: Al Nassr-Benfica. Algarve Cup Cristiano Ronaldo of Al Nassr during the Algarve Cup match, between Al Nassr and Benf
Foto Antonio Pozo/Pressinphoto via Guliver (Kristijano Ronaldo, Al Nasr)

Kristijano Ronaldo zarađuje ogroman novac reklamiranjem raznih proizvoda i brendova, a upravo bi jedan takav angažman mogao da ga košta milijardu dolara.

povezane vesti

Nedavno je u Sjedinjenim Američkim Državama podignuta kolektivna optužnica protiv Binansea, najveće berze kriptovaluta na svetu.

Tužioci tvrde kako su njihovi klijenti u Binanse uložili upravo zbog podrške koju je ovom brendu dao portugalski fudbaler.

Kao posledicu ulaganja imali su samo gubitke, pojedinci su ostali i bez svega što su posedovali. Sada traže da im se to nadoknadi.

Ronaldo je u saradnju sa Binanseom ušao u novembru prošle godine kada je Binanse objavio svoju prvu CR7 kolekciju nezamenjivih tokena (NFT). Najjeftiniji NFT iz CR7 kolekcije koštao je 77 dolara dok mu je sada, godinu dana kasnije, cena oko jednog dolara.

Tužioci tvrde da je Ronaldo reklamama doveo do povećanja zanimanja za Binance od 500%. Osim toga, Ronaldo nije otkrio koliko je plaćen za reklamiranje, što je morao da uradi prema američkim zakonima. Za sada se o tužbi nisu oglasili ni Ronaldo ni Binanse.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare