Srbin na Bliskom istoku: Avramović u Kuvajtu

Sreten Avramović
SK

Čačanski stručnjak, Sreten Avramović, pridružio se koloniji srpskih trenera na Bliskom istoku. U narednih godinu dana predvodiće mladi tim premijerligaša Al Tadamona.

Ključnu ulogu u zanimljivoj priči imao je Radojko Avramović, legendarni selektor Singapura i Srbin sa posebnim statusom na azijskom tlu.

Srbi na Bliskom istoku

„Iznenada, u trenutku kad sam imao već dogovoren posao sa crnogorskim drugoligašem OFK Nikšićem, javili su se Kuvajćani. Gazda Al Tadamona imao je želju, uvažavajući posebno stav Radojka Avramovića, da treneru iz Srbije poveri ekipu do 19 godina. O težini Avramovićeve reči izlišno je i da pričam, preporuka se brzo konkretizovala u avionsku kartu ka Kuvajtu i jednogodišnji ugovor sa Al Tadamonom…“, objasnio je Sreten Avramović pozadinu odlaska u Golfski zaliv.

Imao je sreću i „blagoslov“ Nikšićana da okrene na drugu stranu.

„Prvi čovek crnogorskog drugoligaša, Dragan Marojević, fudbalski čovek, shvatio je delikatnost moje pozicije. Osetio sam potrebu da čujem i njegov stav, nigde leđima nisam zatvorio vrata, u Crnoj Gori imam mnogo prijatelja. Odlazak u Kuvajt, ipak, nosi posebnu težinu – profesionalnu i finansijsku.“

Od sredine avgusta, Avramović sa profi licencom, punim gasom, uči nade kuvajtskog fudbala.

„Sezona počinje 23. septembra. Veliki posao je pred nama, srpska trenerska škola uživa ogroman ugled u Kuvajtu. Činjenica da i dalje učimo decu u klubovima Golfskog zaliva, najbolja je potvrda ugleda na Bliskom istoku. Polako i upoznajem naše ljude, godinama angažovane u Kuvajtu, nadam se lepim vestima s početkom sezone“, optimista je Sreten Avramović, nekadašnji šef struke Metalca iz Gornjeg Milanovca, bjelopoljskog Jedinstva, Tekstilca, Bana, Tutina, Ibra, užičke Slobode…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare