Srbin postao najmlađi trener u Superligi Švajcarske

FC Basel

Ognjen Zarić novi je šef stručnog štaba Vintertura, objavio je švajcarski klub.

On će novu ulogu u klubu zvanično preuzeti ovoga leta pošto će tim do kraja sezone predvoditi Patrik Ramen, koji se potom seli u Jang Bojs, sa kojim je dogovorio saradnju.

„FK Vintertur ulazi u treću superligašku sezonu sa novim trenerom. Patrik Ramen i naš klub su sporazumno raskinuli ugovor koji je važio još godinu dana. On će po završetku sezone preći u Jang Bojs. Dogovoreno je da se detalji transfera ne otkrivaju. Ramenovu ulogu u timu preuzeće njegov dosadašnji pomoćnik Ognjen Zarić. Ovaj 35-godišnji državljanin Austrije potpisao je dvogodišnji ugovor sa našim klubom, do leta 2026. godine“, stoji u zvaničnom saopštenju Vintertura, pa se dodaje objašnjenje ko je novi šef stručnog štaba:

Ognjen Zarić se našem klubu klubu priključio pre godinu dana, a pre toga je radio u FK Bazelu. Pre toga uspeo je da stekne veliko iskustvo radeći u Austriji i Nemačkoj. On je prošle godine položio za UEFA Pro licencu. Mi smo zahvalni što je i pored drugih atraktivnih ponuda koje je imao rešio da ostane u klubu i preuzme novu ulogu. Zahvaljujući posvećenom radu on već odlično poznaje tim, klub i čitavo okruženje. Rukovodstvo Vintertura uvereno je da Zarić svojim  zdravim sportskim i visoko ljudskim kvalitetima može da nastavi kontinuitet koji smo postigli u poslednje dve godine“, stoji u saopštenju FK Vintertura.

Zarić je rođen u Republici Srpskoj, ali je odrastao u Austriji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare