Švedska: Pobedili Birmančević i Janošević, golčina Hamšika

Ostale lige - Fudbal 17. maj 202123:01 > 18. maj 2021 0:05 0 komentara
Veljko Birmančević FK Čukarički
Foto FK Čukarički

U ponedeljak je odigrano šest utakmica sedmog kola elitne švedske lige Alsvenskan, a pobede su zabeležili Malme, Halmštad, AIK i Varberg.

Malme je kao kao domaćin bio bolji od Kalmara 3:1. U startnoj postavio bio je Veljko Birmančević, nekadašnji đak Partizanove fudbalske škole, a sa dva pogotka se istakao hrvatski internacionalac rođen u Memačkoj, Antonio-Mirko Čolak. Pre njega mrežu gostiju pogodio i Erdal Rakip, bivši mladi reprezentativac Švedske, koji ima i makedonski pasoš.

U startnoj postavi bio je i Pavle Vagić, švedski fudbaler poreklom sa ovih prostora, kao i Anel Ahmedhodžić, fudbaler iz Bosne i Hercegovine. Takođe, Birmančevića je zamenio Adi Nalić, čiji su otac Zlatan i deda Mesud imali uspešne karijere u nekadašnjoj Jugoslaviji.

AIK iz Solne pobedio je domaći Estersund sa 2:1. Na golu gostiju sjajao je Budimir Janošević, a u odbrani igrao Aleksander Milošević. U drugom poluvremenu zaigrao je i mladi Bojan Radulović Samouković.

Rezultati: Malme – Kalmar 3:1, Estersund – AIK 1:2, Elfsborg – Halmštad 2:3, Geteborg – Sirijus 2:2 (strelac spektakularnog gola za domaći tim Marek Hamšik), Mjelbi – Heken 1:1, Varberg – Norčeping 2:1 (strelac vodećeg gola za domaći tim Robin Simović, a asistent za gol gostiju Sead Hakšabanović.

Tabela: Đurgarden 16, Malme 14, AIK 13, Norčeping i Hamarbi po 11. itd.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!