Vignjević u Abu Dabiju: Kad Dafra zove i Vuk kaže „da“…

Nebojša Vignjević
Srđan Stevanović/Starsport

Dobar glas daleko se čuje – brigu o najboljem Al Dafre vodiće Nebojša Vignjević. Srpski stručnjak krenuće desetog jula put Abu Dabija i pet dana kasnije oglasiti početak priprema na terenima u jednom od najzvučnijih arapskih emirata.

Neplaniran rastanak sa Honvedom, tri dana uoči prvog radnog dana u letnjem periodu, otvorio je široke vidike Nebojši Vignjeviću. Do Arapskog poluostva i Golfskog zaliva.

Povezano

#related-news_1

„Imao sam i ranije pozive Al Dafre. Poznojunski 2022. imao je napokon sudbinsku težinu, upakovanu u konačnu verziju jednogodišnjeg ugovora. Uz to, kako sam informisan, klupski čelnici uvažili su odlične preporuke od bivšeg trenera Vuka Rašovića. Retkost je u našem poslu da kolege hvale i zato sam, uz Vukovu vrednu reč u Abu Dabiju, posebno ponosan. Ozarena lica i srećnog srca pakujem kofere za put u Abu Dabi“, ne krije Nebojša Vignjević zadovoljstvo selidbom u Ujedinjene Arapske Emirate.

Prvi boravak u Abu Dabiju, zanimljivo, trajaće svega dve nedelje.

„Od prvog do 15. avgusta pripremaćemo se na Zlatiboru. Intezivno radimo i ovih dana, predstoji nam veliki posao formiranja tima i definisanja kadra za narednu sezonu. Put arapskog sveta kreće i Nebojša Topalov, sarađivali smo u Liepaji i Honvedu, brigu o golmanima vodiće Dragan Sretenijević, saradnik Ivana Jovanovića u Dubaiju, o kondiciji će se starati Bogdan Belegišanin.“

Posle dve decenije na evropskom tlu, u Srbiji, Crnoj Gori, Mađarskoj i Letoniji, rešio je Vignjević da zaore i „pustinjsku brazdu“.

„Čekao sam šansu i poziv kluba spremnog da igra bitnu ulogu u evropskim okvirima. Promicali su „nemi“ dani, javili se ponovo Arapi i olakšali moju odluku. Radujem se odlasku u Abu Dabiju, sakupio sam već dovoljno informacija o specifičnostima tamošnjeg sveta. Fudbal, ipak, nosi u sebi univerzalne zakone, ma gde se igrao…“, poručio je Nebojša Vignjević u razgovoru za Sport klub.

A, odlično upućeni i zakone arapskog fudbalskog sveta imaju i jasnu dopunu: „Ko se u Emiratima dokaže, uvek ima otvorenu pozivnicu za povratak…“ Nebojša Vignjević, ante portas!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!