“Znam koliko vredim, mogu da budem lider državnog tima”

Foto: FSCG

Nikola Krstović je dugo čekao šansu da zaigra u najboljem fudbalskom timu Crne Gore, prošao je čak tri ciklusa za mladu selekciju, a tek kada je godinama prerastao U 21 selekciju, postao je A reprezentativac.

Pozive, međutim, ne dobija zbog godina, već zbog golgeterskog učinka u dresu Dunajske Strede, slovačkog prvoligaša. Podsećanja radi, Krstović je u Slovačku stigao iz Crvene zvezde, u kojoj nije dobio pravu priliku, a zatim je pokazao da je napadač ekstra klase, kako u šampionatu Slovačke, tako in a evropskoj sceni.

“Slovačka ima dobru reprezentaciju, mnogo trče, drže ritam i puno se ponavljaju. Respektujemo protivnika, ali mi se pitamo. Imamo kvalitetnu ekipu, bolji smo, nastupamo kući i uradićemo sve da ostvarimo pobedu”, rekao je Krstović na redovonom brifingu, pa nastavio:

“Gledamo samo u svoje dvorište. Potrudićemo se da u pozitivnoj atmosferi dočekamo sledeći takmičarski ciklus koji nudi mogućnost odlaska na veliko takmičenje, prvo u istoriji Crne Gore. Daćemo maksimum, to je sigurno”

FSCG

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Krstović je nastavio sa izlaganjem:

“Trudio sam se da imam što bolju sezonu kako bih dobio poziv i pomogao reprezentaciji da budemo prvi u B diviziji Ligi nacija. Nažalost, povreda me sprečila da odgovorim obavezama u državnom timu. To mi je teško palo, ali vratio sam se jači. Iza mene je najbolji period od kada sam u Slovačkoj. Dao sam dosta golova, upisao nekoliko asistencija, u formi sam, spreman sam”, rekao je Krstović, pa zaključio:

Foto: FSCG

“Nije išlo sve po planu sa mojom karijerom u Zvezdi. Nisam imao minutažu, a zbog toga se odužio i moj debi za seniorsku reprezentaciju Crne Gore. Jedva sam čekao da promenim sredinu i nešto napravim. Znao sam koliko vredim, koliko mogu. Još sam mlad, ali uz podršku saigrača i ekipe, verujem da u budućnosti mogu da budem jedan od lidera reprezentacije”.

Utakmice protiv Slovačke i Slovenije na programu su 17. novembra u Podgorici, odnosno tri dana kasnije u Ljubljani.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!