Zvanično: Mažić tri godine u Rusiji

Milorad Mažić
Starsport/Srđan Stevanović

Ruski fudbalski savez jutros je ozvaničio – Milorad Mažić vodiće brigu o sudijama najveće države sveta u narednoj sezoni.

Nekadašnji srpski arbitar potpisao je u Moskvi ugovor, oročen na dve godine, sa mogućnošću produženja na još jednu. Informacija je potvrđena i na zvaničnoj internet prezentaciji RFS.

Povezano

Posle dve godine na Kipru, prethodno i nezaboravne sezone u Kini, Milorad Mažić menja adresu. Prihvatio je poziv iz Rusije i oslonjen na odlične veze sa vrhom sudijske organizacije FIFA spremio set mera za unapređenja tamošnje organizacije.

Vrbašanin je prethodno završio mandat na Kipru i uz pohvale čelnika tamošnjeg saveza napustio Rajsko ostrvo. Kiprani su imali želju za nastavkom saradnje, čak je i predsednik Jorgos Kumas nekoliko puta isticao da se nada Mažićem pozitivnom odgovoru, ali… Poziv iz Rusije, iako i dalje zvanično suspendovane od UEFA, opredelio je konačnu odluku Srbina da prihvati dugo čekani izazov.

Pominjalo se da bi nesuđeni potpredsednik FSS, iz tima Nemanje Vidića, mogao i u azijske, podjednako superatraktivne destinacije, međutim, poziv iz Evrope, usput najveće države sveta, u kojoj klupski budžeti uprkos ratnim dešavanjima nisu ni za dolar umanjeni, utvrdio je Mažićevu konačnu odluku.

Pred nekadašnjim arbitrom veliki je posao na tlu najveće državne fudbalske asocijacije. Rusa nema na međunarodnoj sceni, iako se u visokim fudbalskim krugovima pominje da će s prvim nagoveštajem mira u Ukrajini, biti vraćeni u UEFA takmičenja. Mažiću je ponuđen konkretan i bogat ugovor, upravo, kao dokaz velikih očekivanja, istovremeno i neizmernog poverenja predsednika Aleksandra Djukova i saradnika.

Ruski mediji nedavno su izvestili da su članovi najužeg rukovodstva RFS, početkom meseca, u Beogradu razgovarali sa bivšom prvom pištaljkom Srbije. Uz blanko podršku novim projektima i Moskvi.

Uz sudiju, jedinog na svetu najboljeg u dve različite države, biće i petočlani tim saradnika. Među njima, mesta su našli i Dalibor Đurđević, budući VAR menadžer u Rusiji, i Milovan Ristić, čiji opus će biti pomoćne sudije i saveti iz oblasti fizičke pripreme. Ostala trojica članova tima stižu sa teritorije Rusije.

Izvori sa lica mesta javljaju da će u Mažićevom opisu posla biti kompletna sudijska organizacija Rusije, s posebnim akcentom na Premijer ligu i drugoligaški rang, popularni FNL.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!